Houtsnippers

Houtsnippers gebruiken ?

Er is een duidelijk verschil tussen houtsnippers en boomschors. Houtsnippers ontstaan door totale versnippering van de boom. Boomschors is alleen afkomstig van de schors van de boom. Met houtsnippers creëert u een natuurlijke uitstraling. De kleur is een stuk lichter dan bij boomschors. De keuze voor snippers is een kwestie van persoonlijke smaak. Qua functie zijn zowel houtsnippers als boomschors een goede keuze.

Hoe gebruikt u houtsnippers? Deze snippers zijn zeer geschikt voor het aanleggen van tuinpaden, borders maar ook voor het bedekken van plantenbakken. Daarnaast is het ook nog eens geschikt als bodembedekking in dierenverblijven (o.a. vogelkooien/ volières). Gebruik houtsnippers als bodembedekking alleen wanneer dit veilig voor het dier is. Houtsnippers zijn ook zeer geschikt als bedekker in een paardenbak (rijbak). Hiervoor mengt u de snippers met zand.

Wist u dat u ook zeer mooie plantenstukjes met houtsnippers maakt? In plaats van de gebruikelijke kiezelsteentjes of schelpen bedekt u de bovenste laag met lichtgekleurde houtsnippers. Hierdoor krijgt het plantenstukje een natuurlijke en moderne uitstraling.

De voordelen van houtsnippers

Waarom kiezen voor houtsnippers? Dit product heeft een aantal voordelen. Het reguleert en ondersteunt de bodem. Houtsnippers inzetten als filtersysteem? De snippers gaan uitdroging tegen en voorkomen overmatige verdamping. Dit is vooral belangrijk tijdens de warme zomermaanden, zodat planten niet te snel uitdrogen. In de winterperiode zorgende snippers voor een isolerende werking. Hiermee zijn kwetsbare planten beter beschermd tegen vorst.

Onkruid is een van de grootste ergernissen van tuinliefhebbers. Een flinke laag snippers voorkomt het ontkiemen van onkruidzaadjes. Mocht dit toch kunnen ontkiemen, dan kan deze niet diep wortelen. Het verwijderen van onkruid is dan een stuk eenvoudiger. Denk maar eens aan de paardenbloem met zijn stevige penwortel.

 • Klantenservice

  CONTACT www.onlinepelletshop.nl is onderdeel van Kregel Biomassa Afhaallocatie: Burgemeester de Kockstraat 15 te Oosterhesselen Telefoonnummer: 06 21 49 11 36 E-mail: Kregelbiomassa@outlook.com Postadres: Anwending 4, 7861 BE Oosterhesselen
 • Betaal methoden

  Betaal methoden

  * PIN * Ideal * Contant
 • Verzending

  - Aanvullende informatie voor levering aan huis: Houtpellets & andere thuisbezorgd producten worden door heel Nederland geleverd. Uw bestelling ontvangt u van maandag tot en met vrijdag binnen 8 werkdagen. Aflevering wordt later in onderling overleg bevestigd. Wij kunnen geen exact aflever-tijdstip aangeven, daarom neemt onze leverancier van te voren contact met u op inzake de levertijd. Het afleveren van bestellingen gebeurt door middel van een vrachtwagen. Leveren in woonwijken is voor deze vrachtwagens geen enkel probleem. De pallet wordt met een elektrische pompwagen verreden en op de gewenste plek neergezet. Het is helaas niet mogelijk om met de elektrische pompwagen door bijvoorbeeld grind of over gras te rijden. - Voor de waddeneilanden gelden aangepaste transportkosten, informeer naar de mogelijkheden.

  Read more

 • Social Media

  Social Media

  Read more